8 Причини Да Изберете село Гела след Пандемията

8 Причини Да Изберете село Гела след Пандемията

krasimir krasimir 23.06.2020 Блог

Имаш ли нужда от зареждане с позитивна енергия, хубави преживявания и спокойствие точно сега ?

В тази статия, ще ти покажем защо според нас човек трябва да отдели няколко дни от ваканцията си за планина, след месеците изолация.

Не казваме, че трябва да пропуснеш морето, но сме сигурни, че ако пропуснеш планината, това ще е голяма ЗАГУБА за теб и семейството ти.

Ние от къщи за гости “ Панорама“ ти даваме 8 причини защо трябва да отделиш няколко дни от ваканцията си за село Гела:

1. Тишината и спокойствието, от които се нуждаеш са ТУК

След последните месеци на тревоги и всякаква информация, която ни заливаше за този вирус, всеки от нас е напрегнат и има нужда от спокойствие и тишина. Притеснен беше и ти, нали ?

Е, сега е време да излекуваш ума си и да дадеш нужното спокойствие на теб и семейството ти.

Точно това спокойствие ти е нужно точно сега. Всеки от нас знае, че дори само няколко дни, прекарани сред тишина и уют може да ни зареди с месеци напред.

Ето защо мястото, на което може да успокоиш душата си, да намериш истинската почивка е планината. Село Гела е точното място за това – обвито в легенти и мистика, то е истински лек за напрежението и душата.

Ето как изглежда това:

2. Храната, която е традиционна и приготвена от родопчанка

Вкусната храна, е нещо, което винаги ще ни зарадва и ще ни даде усмивка. Усмивка, като тази:

Село Гела е посещавано от много туристи всяка година, не само заради природата и спокойствието си, но заради вкусната родопска храна.

Село Гела се намира високо в планината, съчетанието на чист въздух и вкусна храна, е нещо, което ще запомниш завиднаги. Без значение какво ще избереш – един родопски клин, родопска пъстърва или дори просто родопски боб, приготвен с любов и малко тайни ще ти достави усмивка.

Защо е така? Така е, защото малките хотели и къщи за гости в Гела, като нашата къщи“ Панорама“ винаги се стремят да оставят един траен спомен в своите клинети. Клинети, които искаме да ни почустват, като приятели и да вкусят от същата храна, която ние готвим за себе си, с много любов.

3. Място обвито в мистика и енергия

Посрещали сме стотици гости, които винаги са ни заявявали, че тук се чустват сякаш у дома. В село Гела, има кътче, което търсиш точно ти.

Село Гела е малък оазис на спокойствие и тишина и осигурява на своите гости релаксацията, от която се нуждаят, поради факта, че тук ще откриеш от обширни поляни, до високи върхове.

Не веднъж са идвали изследователи, които правят проучвания заради енергията тук. Да, тази енергия съществува и няма как да не я усетиш в село Гела. Енергия, която те кара да се отпуснеш, да забравиш всички тревоги и да си тръгнеш от Гела зареден за месеци напред.

4. Там, където е роден Орфей

Знаетели, че село Гела е едно от най-древните селища на картата на Родопите ? То е съществувало в Орфеевото време (XIII в.пр.н.е.). Малко са селата в нашата страна, които имат своя непрекъсната история от 3300 години.

Гледка към връх Орфей
Гледка към връх Орфей

Има две основни легенди, свързани с историята на местността и селото. Първата е, че това е родното място на Орфей. Също така се счита, че той е слязъл да търси Евридика в близката пещера Дяволското гърло.

Ако планирате да посетите село Гела, може се изкачите до връх Орфей и да се докоснете още повече до легендата за него.

5. Село Гела ще излекува тялото ти

Вече споменахме по-горе, че планината е лек за всяка душа, но знаете ли, че тя може да лекува и тялото ви ?

Гледка от Илинденски поляни

Село Гела се намира на над 1400 метра.  А, знаетели,че къщи за гости Панорама се намират на най-високата точка и е много близко до „Илинденските поляни“ и Параклис „Св.Пророк Илия“, където е измерено най-силното енергиино поле? Надморската височина влияе положително върху метаболизма ви, но също така намалява апетита и увеличава усещането за удовлетвореност след хранене. Мислиш, че това е прекрасно. Знаеш ли обаче, че планината спомага за отслабването ?

Редица научни проучавания показат, че дори едноседмичната ваканция в планината може да окаже положително влияние върху отслабването и метаболизма. В едно проучване на 100 човека, хората почиващи на планина са отслабнали средно 6 кг (3 паунда на човек) за седмица, без диети.

The American Society  изброява цяла гама от ползи за здравето от почивката в планина

  • Дори малко изкачване вдига сърдечната честота и ще изгори излишните калории
  • Неравномерните терени ще стегнат голяма част от мускулите ви
  • Увеличава се костната плътност, поради допълнителното натоварване на тялото
  • Изградете сила в краката, задните части, бедрата и долната част на гърба (ръцете също, ако използвате щеки)
  • Намалете риска от диабет.

Село Гела ви гарантира всичко това.

6. Село Гела е по всеки джоб

Една почивка на българсокото Черноморие в хубав хотел струва около 2000 лв, а цената за същото време прекарано в село Гела е с 50% по-малка. Дори не плащаш за шезлонгите и можеш да се насладиш на спокойствие без да има стотици хора около теб.

Храната тук също е много по-евтина, но за сметка на това по-вкусна.

7. Планината е чудесна офис среда

Снимки от нашите къщи, механа и Сауна
Снимки от нашите къщи, механа и Сауна

Няма да крием, че през последните месеци след пандемията, десетки гости на къщите ни, избраха село Гела за свои офис. Много от гостите ни, споделиха, че предпочитат да работят от нашите къщи, пред това от традиционната им офис среда и дом.

Наличието на хубав интенер, множеството еко-пътеки,  които могат да използват следработа, бяха причините да прекрат седмици в село Гела и къщи „Панорама“.

Нека споделим, че само на 30 минути от село Гела се намира и Термален“ Аквапарк Персенк, който е чудесен избор за отмора след работа.

#Бонус причина 8 – Десетки екопътеки

От село Гела и къщи за гости „Панорама“, тръгват десетки екопътеки, подходящи както за практикуване на планински преход с колело, както и за пешаходен преход.

Всяка една пътека крие своята тайна и винаги ще ви изненада с нещо – както се разхождаш до теб ще видиш огромен мравуняк, малко след това бистро поточе, защото се намираш в сърцето на Родопите!

И така – коя е твоята причина поради, която все още не си посетил село Гела ? Ние сме тук и те очакваме !

Всичко написано по-горе, в което говорим за нашите къщи, го казваме защото е истина и над 90% от клиентите ни остават доволни. Ние не обичаме празните думи и ще покажем своята оценка в google:

Може да разгледате сайта на къщите ни, стаите, механата или да се обадите на 0896 620 046 за подробна информация..  

Разгледай и резервирай своето незабравимо изживяване СЕГА


Апартамент „Панорама“, Цена : 185.00 лв.

Двойна стая „Базилика“
Цена: 95 лв.

Тройна стая „Изгрев“
Цена: 130 лв.

Тройна стая „Снежанка“
Цена: 130 лв.

Тройна стая „Турлата“
Цена: 130 лв.

Двойна стая „Света Троица“
Цена: 95 лв.

Тройна стая „Илинден“
Цена: 130 лв.