Почивка през зимата в село Гела

Почивка през зимата в село Гела

Зимата в Западни Родопи, където е разположено малкото и живописно село Гела, е мека и много приятна. Това е едно от най-слънчевите места в Европа със своите 280 слънчеви дни и средногодишна температура 5-9 °C, която е повлияна от голямата надморска височина тук.

Какво да правите през зимата в Гела ?

Имайки предвид, че Гела е планинско село, логично е да обърнем внимание на най-любимото занимание за всяка една зима – карането на ски.

ски писти в село Гела

Само на 18 км от село Гела е световно известният ски курорт Пампорово. Той предлага няколко ски центъра, ски гардероби, ски училища, както и различни видове ски писти – за слалом, гигански слалом, ски бягане. Зимният ни курорт разполага с писти, подходящи както за напреднали, така и за начинаещи. Може да прочетете за условията за практикуване на зимни спортове в нашата статия за това – Ски в Пампрово .

След един невероятен ден прекаран в ски курорта Пампорово, Вие ще имате възможността да отпуснете в финландската сауна, с която разполага Комплекс „Панорама“.

Ако имате желание да се впуснете в приключението, наречено ски, добър вариант е да отседнете в Гела – така ще сте достатъчно близо до пистите и достатъчно далеч от шума на курортното селище.

Дъхавите обширни поляни, които през лятото са покрити със зеленина и безброй цветя, през зимата са искрящо бели. Снежната им покривка е подходяща за разходки, игри, спускане с шейни, бой със снежни топки.

И като говорим за зимата – бяла и атрактивна – знаете ли, че на остров Ливингстън в Антарктида има полуостров Рожен, на който, от 2006 г., има нос Гела?! Да, има. И е наречен именно на нашето родопско село Гела.

А какво ще кажете за един релакс в  Финландската сауна

панорамна-сауна-хотел-панорама
Гледка през панорамен прозорец на сауната

След ски изживяването, сме създали за Вас, една прекрасна зона за релакс, от която може да наблюдавате пухкавият сняг, който пада на вън, а вие сте на температура от 80 градуса.

Целогодишна атракция е близкото – едва на 6 км отстояние – село Широка лъка. То е архитектурен резерват и част от 100-те национални туристически обекта на България (#87). Всяка година, в първата неделя на м. март, в Широка лъка се провежда традиционен кукерски празник, който включва богатство от кукерски маски, дървени саби, чанове, звънци. Песни и звън се чуват надалеч – кукерите пеят и танцуват, за да прогонят злите духове от къщите на местните хора.

Тази година на разположение  на гостите ще бъдат и снегоходки !

 

Резервация:  Позвънете сега! 0896 620 046
gostigela@gmail.com