3 причини да изберете къща за гости в село Гела – Панорама

3 причини да изберете къща за гости в село Гела – Панорама

Бонус: Натиснете тук и вижте неповторима красота на село Гела и къща за гости в село Гела „Панорама“ от високо.

 

В нашият блог всяка седмица публикуваме информация за село Гела. Повече от две години, се опитваме да сме полезни на нашите читатели от къща за гости в село Гела – „Панорама“.  Ние инвестираме от нашето време и ресурси защото искаме всеки гост на нашата къща да разполага с всичката информация, която му е нужна преди да посети село Гела.

Отделете част от вашето време и вижте защо според нас къща за гости в село Гела, „Панорама“ е правилното място за вашата почивка….

Защо да изберете къща за гости в село Гела ?

Започваме със самото начало – защо да посетите село Гела и да изберете къща за гости в село Гела ?

В Перелишкия дял на планината Родопите, в подножието на вр. Голям Перелик, вр. Орфей и вр. Турлата е се намира приказното село Гела. 18 километра го дели от курорта Пампорово. На шест километра е от Широка Лъка, близо са село Солища и село Стикъл, хижите Ледницата и Перелик, пещерата Ледницата. За село Гела се знае, че е основано от траките. Било е населявано в древността от най-богатите членове на тракийското племе Беси. Около село Гела има крепости и места с много-голяма енергия, за които ще са ви нужни поне 2 дни за да ги обиколите.

Има две основни легенди, свързани с историята на местността и селото. Първата е, че това е родното място на Орфей. Също така се счита, че той е слязъл да търси любимата си в близката пещера Дяволско гърло. Втората гласи , че тук се намира гроба на известния Български екзарх Стефан.  Ето първата причина защо да изберете къща за гости в село Гела, а тази причина Ви гарантира, че със сигурност няма да скучаете тук.

 

Къща за гости в село Гела, „Панорама“ – туризъм през всички сезони !

Село Гела привлича туристите като магнит по всяко време на годината. От една страна, благодарение на географското си положение, то достойно може да се нареди сред най-слънчевите места в Европасъс своите 280 слънчеви дни. От друга страна чистият планински въздух, разнасящ ветровете от Егейско море, се смята за изключително благоприятен здравословен фактор, особено при белодробни проблеми. А, какво да кажем за зимата….Зимата в село Гела, е сякаш от приказка ! Близостта му до два зимни курорта го прави притегателно място за много любители на зимните спортове. 

Защо нарекохме нашата къща за гости „Панорама“  в село Гела ?

Къща за гости в село Гела „Панорама“ се намира в най-високата част на селото. Когато нашите гости отворят своят прозорец те виждат „Панорама“, невероятните гледки, които е създала майката природа в този район. От къща за гости в село Гела „Панорама се вижда връх „Снежанка“, ски пистите на Пампорово, връх Св. Илия, както и връх Орфей. Това е къщата с най-хубавата гледка в село Гела, но тъй, като искаме да Ви убедим в това, ще ви покажем една от гледките на нашата къща за гости в село Гела:

Къща за гости в село Гела - "Панорама". Снимка от терасата
Къща за гости в село Гела – „Панорама“

 

Какво се намира в близост до къща за гости в село Гела „Панорама“

– 18 км от ски курорта Пампорово,

– Дяволското гърло в Триградската клисура (35 км на запад от Гела) е мястото, където Орфей отишъл, за да върне Евридика към живот и където я загубил завинаги. Триградската река образува вътре в пещерата 18 водопада, най-високият от които е 42 м.

– Пещерата Ледницата е дълга над 2 км. Тя е много красива, но в нея влизат само професионалисти със съответното оборудване.

– Ягодинската пещера е на 40 км югозападно от Гела, близо до село Ягодина. Тя е една от най-дълбоките (6450 м) пещери в България. Известна е с уникалните си образувания и с археологическите предмети от 4-5 век пр. н. е.

– Харамийската пещера е на отсрещния хълм спрямо Дяволското гърло, в землището на с. Триград, в самото триградско ждрело

Маршрути за посетителите на къща за гости в село Гела „Панорама“

Любителите на планинските маршрути могат да се насладят на разнообразие от преходи към близките върхове и селца в района:

– Гела – м. Илинден – Широка Лъка (5 часа)
– Гела – връх Перелик (6 часа)
– Гела – връх Турлата (3.5 часа)
– Гела – връх Орфей (3.5 часа)
– Гела – пещера Ледницата (1.5 часа)
– Гела – тракийска крепост “Градище” (3 часа)
– Гела – Скалата Цветето на Орфей (0.2 часа)
– Еко пътека “Струилица” (2.5 часа)
– Еко пътека Каньона на водопадите “Сосковчето” (3.5 часа)

Къща за гости в село Гела – Контакти:

0896 620 046
gostigela@gmail.com