7 неща, които да правите в Гела през есента

7 неща, които да правите в Гела през есента

krasimir krasimir 21.10.2021 Блог

Без съмнение есента е един от най-невероятните периоди в годината за посещение на Родопите и село Гела. Ако дойдете през октомври или ноември, ще станете свидетели на приказно пъстри гледки. Тук времето е все още слънчево и ще ви позволи да се разходите из природата.

За да ви помогнем да извлечете максимума от ваканцията си в Гела, ви даваме 7 идеи за забавления в планината през есента!

Пъстри гледки край прозореца

Насладете се на есенната премяна на планината, докато шофирате. Вашето приключение започва още щом влезете в Родопите. Сред вечнозелените кичести борове се подават пъстроцветни дървета. Покрай прозореца на автомобила ви се редуват всички нюанси на жълтото, оранжевото, кафявото и червеното. Няма да усетите как сте се качили високо в планината и вече сте стигнали село Гела. А до нашите къщи за гости „Панорама“ вече има нов асфалтов път, който ще направи пътуването леко като песен.

Чист въздух за добър имунитет

Районът на село Гела се слави с чистия си и лековит въздух. Той има отрицателна йонизация, която се дължи на вятъра фион, идващ от Егейско море. Това го прави изключително полезен при белодробни заболявания, астма и т.н. Ако скоро сте боледували, елате в Гела, за да се възстановите по-бързо! Чистият въздух е чудесен начин да активирате защитните сили на организма и да подсилите имунитета си през есента.

Гела, Панорама, есен

Слънчеви разходки

През лятото е твърде горещо в обедните часове, през зимната е твърде студено и снежно, така че есента е чудесно време да се отдадете на целодневни разходки сред природата. Разходете се до прочутите Илинденски поляни, над селото, на които всяка година се провежда традиционното гайдарско надсвирване. Опознайте пръснатите махали на Гела, скитайте по извивките на планината. Тук е едно от най-слънчевите места в България с над 280 слънчеви дни годишно, така че разходката ще ви зареди с нужното количество витамин D!

Есенна фотосесия

Есента е благодатно време за снимки, фотографите добре знаят това. Светлината не е силна, а мека и приятна. Цветовете в пейзажа са толкова красиви, че всеки кадър е прекрасен. Направете си семейна фотосесия сред пъстрите черги на Родопа планина или съхранете забавните спомени с приятели. Колко пъти сте въздишали по красиви есенни снимки в интернет? Опитайте се вие сами да сътворите прекрасни кадри, които да запечатат най-скъпите ви моменти.

Пикник сред листата

Едно от най-романтичните и приятни неща, които да направите през есента край Гела, е пикникът! Вземете най-любимите си храни и напитки, не забравяйте и меко одеяло, на което да седнете, и пикникът е готов! Хубава гледка и хубава храна, какво повече е нужно за една перфектна почивка!?

Гела, Панорама, пикник

Есенни родопски специалитети

Докато сте в Родопите, опитайте сезонните ястия, които се приготвят тук. На голяма почит е тиквата по родопски, най-различни видове клин и месно мезенце за разкош. Сега е времето да се насладите на всички по-тежки гозби, които сте пропуснали през лятото. Макар през деня есента да е топла и слънчева, вечер край огъня е чудесно време за кулинарни приключения и угощения.

 Открийте вдъхновение

Ако еднообразието в работата ви тежи, елате да се заредите с нови сили в Гела! Ако пък работите дистанционно, тук ще преоткриете радостта от това да не сте в офис, а сред магичната Родопа планина. Ако пък сте творческа личност – фотограф, журналист, графичен дизайнер, писател, художник и търсите нов източник на вдъхновение, есенните пейзажи ще ви омагьосат. Къщи за гости „Панорама“ в село Гела имат всички условия, за да работите, творите или просто да си почивате на спокойствие!

Гела, Панорама

Заповядайте при нас и се насладете на есента в Родопите. Всяка стая е с гледка към планината и ще ви даде усамотението, от което се нуждаете!