7 причини да работиш дистанционно в Родопите

7 причини да работиш дистанционно в Родопите

krasimir krasimir 25.09.2022 Блог

В България вече има много места, които предлагат чудесни възможности за дистанционна работа сред природата. Ако работите в голяма компания, стартирате бизнес или сте фрийлансъри, сигурно търсите готино място за вдъхновение, откъдето да движите задачите си. Ако е така, продължавайте да четете. Ще ви отведем в едно най-красивите и магнетични места в Родопите, където, освен добра връзка с интернет, ще откриете и силна връзка с природата.

Преди това обаче нека видим кои са основните предимства да работите дистанционно в Родопите.

1. Връзка с нови хора

Едно от най-големите предимства на местата, които дават възможност за дистанционна работа, е, че се срещате с нови хора. Ако сте вкъщи или в офиса, може да се лишите от важни контакти, които да са полезни за бизнеса ви. Освен това разговорите с различни хора са много презареждащи, могат да ви дадат много нови идеи или просто да ви разнообразят, докато работите.

Хубавото е, че след края на работния ден, заедно с новите ви познати, може да опознаете красотата на Родопа планина и да завържете нови познанства в неформална обстановка.

2. По-висока производителсност

Това е много важно, ако имате собствен бизнес или работите фрийланс. Когато сте у дома, можете лесно да се разсеете и да не сте толкова продуктивни. Когато отидете на друго място, по-лесно ще се настроите в работим режим и така ще увеличите производителността си. Хубавото е, че в Родопите можете да работите по всяко време на денонощието. Ако сте по-активни вечер, използвайте деня, за да се разходите и опознаете местните забележителности. Ако пък ви е нужна тишина и спокойствие, за да работите, тук ще ги намерите в изобилие.

 

remote office work село гела3. Креативност

Смяната на обстановката винаги води до нови идеи, решения и перспективи. С други думи води до увеличение на креативността. Няма как красотата и уютната атмосфера на планината да не ви помогнат да видите цялата картина, да мислите на друга честота. Алтернативните работни места водят до алтернативни решения за вас и работата ви. Възползвайте се максимално от това!

4. Съчетание на работа и почивка

Редуването на психическа и физическа активност е най-добрият начин мозъкът ви да работи пълноценно, а вие да се чувствате добре. Дистанционната работа в Родопите ще ви помогне да отделите, както време за задачите и проектите ви, така и за приятни часове на отмора и почивка.

Ако обичате активната почивка и имате нужда да се разкършите след дългите часове, прекарани пред лаптопа, пешеходните маршрути в Родопите ви очакват. Тук за един миг може да преминете от работещ в почиващ режим и ежедневните служебни ангажименти няма ви тежат толкова, колкото в града.

дистанционна работа, Родопи, Гела

5. Естествената светлина

Това може да ви изглежда очевидно, но истината е, че в офисите естествената светлина често е заменена от изкуствено осветление. Това влошава качеството на зрението и здравето на целия организъм. В Родопите, и особено в района на едно от най-слънчевите села – Гела, естествената светлина е в изобилие. Тя ще ви направи по-щастливи, енергични и мотивирани за работа. От изгрев до здрач може да работите без изкуствено осветление. Очите ви ще ви благодарят!

6. Подобрено здраве и благополучие

Всеки от нас има дълбоко вкоренена биологична връзка с природата. Престоят на открито е изключително важен, не само за физическото, но и за психическото здраве. Той намалява когнитивната умора и стреса, помага при депресия и тревожност.

Ако работите сред природата, ще имате по-ниски нива на кортизол в организма (хормон на стреса), по-нисък пулс и кръвно налягане, както и подобрен имунен отговор.

зима-в-село-гела-ски
Гледка от терасата на село Гела

7. Пести време и пари

Колко време губите всеки ден, за да пътувате до работното място? А колко време търсите приятно и свободно пространство, с добър интернет и без много шум, където да работите в града? Дистанционната работа в Родопите ви спестява всички тези изгубени часове.

Тук работното място е навсякъде с вас. Ако искате, можете да се усамотите в стаята си или на терасата с гледка към планината. Можете да се настаните в общите части и да се запознаете с други хора, които са дошли да работят, също като вас. Можете дори да опънете шалтето си на двора и да се включите в планираната онлайн среща. Всичко е близко и достъпно. Освен време, дистанционната работа в Родопите, ви спестява и много средства, които давате за път.

Тук може да съчетаете почивка и работа, като инвестирате само в хотелска стая с добър интернет!

Дистанционна работа в Родопите – село Гела

Къщи за гости „Панорама“ се намират в най-високата точка в село Гела. Както подсказва името им, гледката е нещото, което ще ви накара да се връщате отново и отново, не само за да търсите работно вдъхновение, но и за да си починете и презаредите.

Тук не само ще се насладите на един прекрасен Home office, но и ще вкусите от домашно приготвена родопска храна.

На територията на къщите може да се възползвате от неограничен, бърз интернет, напълно безплатно. Може да работите в стаята си, на терасата, от зимната ни градина, на пейките с красива гледка към планината. През това време няма да се притеснявате за колата си, защото тя ще бъде на нашия безплатен паркинг.

Къщи за гости „Панорама“ в село Гела ви предлагат една спокойна и тиха обстановка за работа. В почивките може да се насладите на традиционни родопски ястия, чай или кафе. Ако искате да останете за по-дълъг период от време, не се притеснявайте, защото удобствата в къщата за гости включват и перално помещение.

От къщите започват и няколко туристически и велосипедни маршрути, а районът е пълен със забележителности, които чакат да бъдат открити!

Открийте радостта от работата сред природата – резервирайте своя престой в Къщи за гости „Панорама“ още сега!

 

За контакти и уточнение на оферта за дистанционна работа от Къщи за гости „Панорама“ Гела, моля обадете се на 0896620046