Хубави места за почивка в Родопите през зимата

Хубави места за почивка в Родопите през зимата

krasimir krasimir 22.01.2021 Блог

Имате нужда от смяна на обстановката? Децата вече са изморени от дистанционното обучение и стоенето пред компютъра, а за вас работата от вкъщи вече е по-скоро бреме, отколкото джакпот? Търсите ли хубави места за почивка в Родопите? Само си представете… заснежени планински върхове, кичести борове в бяла премяна, спокойствие и тишина. Има такова място и то е в село Гела – къщи за гости „Панорама“! Тук ви очакват възхитителни гледки, докъдето ви видят очите, уют и топлина.

Вижте нашите идеи за хубави места за почивка в Родопите и зимни забавления, подходящи за цялото семейство. Те ще ви развеселят и ще ви раздвижат!

Хубави места за почивка в Родопите – Пампорово

Къщите ни се намират само 18 км от Пампорово и на 12 км от лифта за връх Снежанка при с. Стойките, където има обширен безплатен паркинг. Кулата „Снежанка“ дори се вижда от прозорците ни! Пампорово е едно от най-хубавите места за почивка в Родопите. Там ще откриете писти с различна трудност, лифтове, влекове и всичко за вашето незабравимо семейно приключение. Ако пък тепърва искате да научите децата си да карат ски или сноубор, оставете това в ръцете на професионалистите. В зимния курорт се намират едни от най-добрите ски-училища в цяла Европа! Сигурни сме, че малки и големи ще се радват да прекарват цял ден на снега. След това можете да се отпуснете в нашата сауна – още едно от хубавите места за почивка в Родопите, и да възстановите сили за нови приключения.

хубави места за почивка в Родопите, Пампорово,

Хубави места за почивка в Родопите – Гела

Ако пък не сте любители на зимните спортове или искате да разнообразите програмата си, можете да се впуснете в снежни разходки. Ако търсите кратък маршрут, ви препоръчваме да тръгнете от къщите в посока Илинденски поляни, които се намират над село Гела. Ще минете покрай църквата „Св. Троица“, Ранновизантийската базилика и най-стария параклис в Гела – „Св. Пророк Илия“. Гледките, които ще ви се разкрият по пътя, ще ви покажат едно непознато лице на Родопите. Ако имате желание и добра подготовка, можете да се отправите към хижа Ледницата – още едно от хубавите места за почивка в Родопите. Пътят до нея ще ви отнеме около два часа, може и повече, зависи какви са метеорологичните условия и с какво темпо се движите. Ако търсите по-спокойно преживяване, можете да слезете с автомобила си до близките села – Широка лъка, Солища или Стикъл и да се разходите там.

хубави места за почивка в Родопите

Хубави места за почивка в Родопите – Ягодинска пещера и Дяволското гърло

Пещерите са чудесна идея за посещение през всеки сезон, дори през зимния, тъй като времето вътре, не се влияе особено от това навън. Близо до Гела са едни от най-популярните пещери в Родопите – Дяволското гърло (на 40 км) и Ягодинската пещера (на 38 км). Екскурзоводите ще ви разкажат интересни истории. Те определено знаят как да задържат вниманието на посетителите, дори на децата. Интересни образувания, сталактити, сталагмити и сталактони, ефектно осветление – всичко това ще ви пренесе в един приказен свят и за момент ще забравите, че се намирате под земята.

Хубави места за почивка в Родопите – музеи от вчера и днес

Музеите са чудесен начин да запознаете децата със славното ни минало, българския бит и традиции. Да видят как са живели предците си, как са си изкарвали хляба и кое е било ценно за тях. В Широка лъка – едно от най-хубавите места за почивка в Родопите, можете да разгледате къщата-музей на Капитан Петко Войвода. Не пропукайте и Историческия музей в Смолян. В Триград пък има интересен Музей на мечката, който е любим на малчуганите. В село Борино има Музей на катрана, а пък в село Смилян – музейна експозиция на „Смилянския фасул и родопските терлици“.

хубави места за почивка в Родопите

Освен хубавите места за почивка в Родопите сме ви подготвили и няколко идеи за семейни забавления на закрито! Ние от къщи за гости „Панорама“ село Гела ще ви осигурим уютна атмосфера, за да прекарате пълноценно време със близките си!

  • Късна закуска

Какво по-семейно от късна закуска с децата? Палачинки, мекици, пържени филийки – изборът е ваш! Можем да ги приготвим по специална родопска рецепта. Ако пък отседнете в апартамент „Панорама“ или в къща за гости „Панорама“ ще имате условия да си ги приготвите сами! Храната е свързване, тя е магия и повод да споделим любовта си с най-близките.

  • Настолни игри

Нека големите отново да станат малки – с настолните игри това е напълно възможност! Вземете любимите си семейни игри. Поиграйте с децата и им покажете някоя игра, която вие сте обичали като малки. Пред горящата камина и заснежените пейзажи зад нея, всичко става по-топло и уютно. Не е ли това едно от най-хубавите места за почивка в Родопите!?

хубави места за почивка в Родопите

  • Филмов маратон

Ако сте се уморили от положителните емоции през деня и искате просто да потънете блажено в дивана, с малчуганите около вас, спретнете си филмов маратон! Анимации или игрални филми, любими предавания и сериали – изберете нещо, което ще е интересно за всички. Разберете кои са любимите филмчета на вашите деца, защо ги харесват и се посмейте с тях. При нас няма да се притеснявате от шумни съседи, светлините на града или трафика, никой и нищо няма да наруши семейната ви почивка!

Ако търсите хубави места за почивка в Родопите, ние от къщи за гости „Панорама“ село Гела ви очакваме с нетърпение!

Гела, къща за гости, механа, Панорама