Хотели и къщи в село Гела

Хотели и къщи в село Гела

Хотели в село Гела. Карта на къщи и хотели в село Гела. Хотел и къща в село Гела – „Панорама“ .Защо да изберем село Гела за Почива.  Какво предлага къщи за гости Панорама в село Гела. 

Смолянското село Гела е едно от най-предпочитаните места за почивка в Родопите. Селото е основано в древността от траките. Легендите, свързани с Гела са много – според една от тях, това е родното място на Орфей, а близката пещера Дяволското гърло е мястото, където е слязъл да търси Евридика. Според друга легенда патриарх Евтимий е бил погребан в местния манастир, който е опожарен през 17 век, а сега се възстановява. Кметът на селото Христо Драганов каза, че в момента в селото има много туристи. Двата хотела и множеството къщи за гости са заети на 100% от почиващи от цялата страна, дошли в Гела, заради уникалната природа и историческите забележителности на древното село.

Revolution Slider Error: Slider with alias home not found.
Maybe you mean: 'proba' or 'rev-slider-3' or '' or 'summer' or 'videoslide' or 'summer-en'

Защо да изберете къща за гости в село Гела ?

Една от любимите ни дестинации в България – село Гела – крие неизброими възможности за пътешествия, приключения и почивка. Сигурна съм, че тази прекрасна планина е място, към което винаги бихте тръгнали, стига да имате възможност. Не само лятото, но и пролетта е време за възстановителна ваканция сред природата. А в това отношение село Гела има какво да предложат на своите гости. Село, обвеяна с мистика и легенди, притежава онзи необясним чар, който те кара да я обикнеш от пръв поглед и да се завръщаш постоянно към спомените си за нея. Но за да опознаеш добре този дивен кът от България, ще трябва да го пребродиш надлъж и шир с „широко отворени очи”

 

Дори и случайно попадналият в село Гела пътешественик сякаш се озовава в друго времево измерение. Да се скиташ по тесния калдаръм на някоя 150-годишна махала, разминавайки се със забрадени жени или натоварени със сено магарешки каручки, да прекрачиш прага на старата селска църква, за да запалиш свещ и да се усамотиш с мислите си, да се дивиш на каменните къщурки, увенчани с тиклени покриви, а после да седнеш на чашка кафе в задимения местен магазин за всичко, където мъжете се събират на раздумка – това е начинът да опознаеш истинското лице на Родопите.

 

 

Резервация:  Позвънете сега! 0896 620 046
gostigela@gmail.com