Почивка през есента в село Гела

Почивка през есента в село Гела

От спокойствие и красота се нуждае всеки човек. Точно това ще намерите в село Гела, и изобщо в Западния дял на Родопите, през най-живописния сезон – есента.

По това време на годината планината е разкошна! Всичко в нея трепти в различен цвят, а в същото време носи успокоение на очите и душата.

Слънчева есен в Гела

есен-в-село-гелаЕсента край Гела, есента в Родопа планина е топла и слънчева. По светлосиньото небе бавно и тежко плуват пухкави бели облаци. И навсякъде, където погледът стига, се преливат многообразни нюанси на червеното, жълтото, оранжевото, зеленото…

Невероятни живописни гледки! Всяко дърво е облечено в различен цвят. А есенният листопад не е неприятен, както по тротоарите в града – в планината той е вълшебен, защото всяко паднало листо става част от мек килим, който ще топли земята цяла зима.

Гости на Комплекс Панорама – село Гела

През есента може да се отдадете на екологичен и селски туризъм. Може да се разхождате с часове по тихите екопътеки. Понякога всичко ще е обвито в мъгла, но дори мъглата тук е приказна!

Може да повървите и до съседния архитектурен резерват Широка лъка, да разгледате къщите му, да подишате аромата му, да усетите атмосферата. Селцата в Западни Родопи имат всички предпоставки за селски туризъм – битови къщи, автентична храна, позабравени и интересни обичаи и традиции… Трепна ви нещо в сърцето, нали?

Благодарение на редките растителни видове и многобройните водопади – малки и големи – може да прекарате цели дни, отдадени на екологичен туризъм. А може да излезете и на пикник – на някоя прекрасна жълта ливада, в която сякаш се е настанило самото слънце.

Прохладната и, в същото време, слънчева есен предлага добри условия и за конна езда и планинско колоездене. Това са занимания за цялата компания – независимо дали ще сте тук семейно с децата или пък с приятелите си.

Насладете се на есента в Гела. Защото тя не прилича на никоя друга!

Резервация:  Позвънете сега! 0896 620 046
gostigela@gmail.com