Почивка в село Гела през лятото

Почивка в село Гела през лятото

Прохладното лято в Гела и околностите му е най-атрактивната алтернатива на ваканцията на море. Защото тук ще получите страхотни емоции, разнообразие от активности, природни гледки и красоти.

Но все пак, ако не искате да правите компромис с типично летните изживявания, в гр. Девин, само на 23 км от с. Гела, може да се разхладите в басейните на големия термален аквапарк Персенк. Атракционът работи целогодишно с открити басейни (бебешки, за деца, ВИП, хидромасажен, олимпийски и др.), водни пързалки, модерен ресторант, снек бар, басейн бар.

Прохладно лято в Гела

лято-в-село-гелаТова, обаче, далеч не е всичко, което Родопите предлагат на летуващите тук! Лятото в района на китнотото ни селце носи удоволствие на туристите и с

  • десетките екопътеки, подходящи за пешеходни екскурзии и пълни с прекрасни гледки, звуци и усещания,
  • планинско-гористите зони, предлагащи възможност за екстремно планинско колоездене – за най-смелите и авантюристичните сред вас,
  • красивите и силни коне, с които да се впуснете в игрива планинска езда, под съпровода на вятъра и дъхавите треви и цветя,
  • многообразието от природни забележителности, до които очите, умът и сърцето ви ще се докоснат и ще помнят вечно…

А защо не планирате и посещение в Националната астрономическа обсерватория Рожен – едва ли имате всеки ден такава възможност? Научният комплекс по астрофизика (част от БАН) е построен на едноименния родопски връх в Централни Родопи и е най-голямата астрономическа обсерватория на Балканския полуостров и в Югоизточна Европа. Определено си заслужава!

В красивите Западни Родопи преобладават летните валежи, което е причина ливадите тук да са успокояващо меки и пленително зелени. Прохлада в разходката си може да намерите под сенките на типичните представители на средноевропейската растителност – смърч и бял бор.

И, ако това не ви е достатъчно, ще ви напомним за традиционните за всяко лято гайдарски надсвирвания. Те се провеждат на Илинденската поляна, в началото на горещия август. Събитието привлича все повече гайдарджии от различни краища на света, включително Япония и Австралия. Така че, не го пропускайте!

А най-хубавото на гайдите е, че в Родопа планина те се чуват отвсякъде и по всяко време на годината. Чуете ги и сърцето ви затрепти, засмее се, заиграе. Носим ги тези звуци във вените си!

В случай, че се чудите къде да се разходите за няколко дни с децата си или искате да се отдадете на селски или еко туризъм, живописните селца в Родопите ви очакват – и лете, и зиме!

Резервация:  Позвънете сега! 0896 620 046
gostigela@gmail.com