Нов асфалтов път до къщи за гости „Панорама“ в село Гела

Нов асфалтов път до къщи за гости „Панорама“ в село Гела

krasimir krasimir 08.10.2021 Блог

Вече всички гости и жители на село Гела се радват на чисто нов асфалтов път! Новата настилка започва от центъра на селото и продължава в посока Илинденски поляни до последните къщи в селото, включително и до къщи за гости „Панорама“.

Още една наша мечта се сбъдна и можем да посрещаме гости по новия път. Извиняваме се за причиненото неудобство. Щастливи сме, че пътуването до нас вече няма да е препятствие, а удоволствие.

нов път, Гела

Новият път

Новият асфалтиран път е с дължина 2 км и бе изграден за 5 дни с финансовата помощ на община Смолян.

Ние от къщи за гости „Панорама“ изказваме своите благодарности към ръководството на общината и фирмата изпълнител.

нов път, Гела

Село Гела

Старият път беше предизвикателство не само за туристите, но и за местните, и хилядите посетители на ежегодното Гайдарско надсвирване, което се провежда през лятото на Илинденски поляни, над село Гела. Той не беше пречка за всички желаещи да посетят този магнетичен родопски край, но се радваме, че разбитият път остана в миналото. Сега можем да посрещнем гостите си както подобава, без да се притесняват за автомобила си.

Село Гела е едно от най-старите родопски селища. Историята му започва преди 33 века. Неговите земи са пропити с древно минало, култура и необяснима енергия. Красотата и необикновеният въздух тук ще ви карат да се връщате отново и отново.

нов път, Гела

Къщи за гости „Панорама“

Преди да създадем къщите в най-високата точка на село Гела, всичко беше само мечта. Влюбихме се в гледката и искахме да я споделим. Знаехме, че пътят до тук е предизвикателство, но все пак вярвахме, че мястото си заслужава. През годините той не спираше волните души да намеят своя пристан в прегръдката на планината. Но сега щастието ни е пълно, защото пътят до къщите се лее като родопска песен.

Гела, Панорама, къща за гости

Нашите две къщи – самостоятелната къща „Панорама“ и тази с възможност за наемане на двойни или тройни стаи – „Панорама 1“, механа и финландска сауна ви очакват! Тук ще се насладите на гледки, които ще помните цял живот!